About this online course

Overview

Programmeren wordt steeds belangrijker voor de nieuwe generaties. Er is veel online materiaal beschikbaar om jouw leerlingen (en jezelf!) te leren programmeren. Deze cursus helpt jou als leerkracht om dit in een didactische vorm te gieten.

Deze cursus bevat filmpjes en opdrachten waarmee jij de basisbegrippen van programmeren onder de knie kunt krijgen. En je leert natuurlijk hoe je leerlingen, zowel in het basis als voortgezet onderwijs, kunt leren programmeren. Naast Scratch wordt in enkele gevallen Snap! als voorbeeld gebruikt, voor de middelbare school.

Wanneer je voor het ID-verified track kiest, kun je ook meedoen aan de speciale dag die Felienne organiseert voor leerkrachten, en wordt jouw eigen opzet voor programmeeronderwijs geëvalueerd.

Hoe lang duurt deze cursus?

8 weken

Tijdsbesteding per week?

3-4 uur per week

Docent Felienne Hermans

Felienne is universitair docent op de TU Delft. Ze doet onderzoek naar hoe niet-programmeurs programmeren. Ze heeft bijvoorbeeld gekeken hoe mensen Excelsheets in hun werk gebruiken, en richt zich nu op het (goed) leren programmeren van kinderen.

Details

Wat ga je leren:

  • Basisprincipes van computational thinking
  • Basisvaardigheden programmeren
  • Deze vaardigheden en principes toepassen in jouw onderwijs
  • Didactische vaardigheden om deze lessen goed aan te bieden

Admission

Deze MOOC (Massive Open Online Course) maakt gebruik van het edX platform.

Related courses